Prokletí piráti 2018 – 1. den

Opět, po roce, je to tu zase. Jedeme na tábor. Tentokrát se v sobotu 21.7.2018 vydala parta námořníků na 14-ti denní plavbu za zážitky. Sraz byl naplánován ve vnitrozemí, na nádvoří našeho kapitána. Po obvyklé zdravotní kontrole a vyřešení úřednických povinností se posádky postupně přemístily na základnu, v Dolních Nětčicích, ze které se bude vyplouvat do různých koutů světa.

Počasí nám na začátku uštědřilo slunečný a teplý den s teplotami atakující 30°C. Proto se po příjezdu všechny posádky schovaly do stínu místních stromů a začalo seznamování. Bylo celkem nutné, neboť skoro třetina účastníku letošní plavby je s námi na místní základně poprvé.

Mezi tím co se malí námořníci schovávali ve stínu, ostatní členové posádky se starali, aby byly veškeré stavby, které slouží jak pro ubytování, tak pro trávení nejen volného času včas postavené. Mimo již klasického křížového stanu, kádě, velkého hangáru, jurty pro kapitána a přístřešku pro personální zázemí se letos postavil nový trojstan, tzv. Téčko a malý hangár pro technické zázemí. A to se ještě chystá jedno překvapení, uvidíme v dalších dnech, jestli se to podaří.

Mezi večeří a večerkou proběhl první oficiální nástup posádek, kde se všichni dozvěděli důležité informace, bez kterých by jen stěží překonali následnou plavbu.