Prokletí piráti 2018 – 6.den

Střelecký den. Takto by se dalo nazvat dopoledne dalšího dne na naší základně. Námořníci se naučili, někteří si to jen zopakovali, jak se střílí z luku, vzduchovky, praku a jak se vrhají nože. Na místní střelnici, za potokem, jsme vytvořili základnu pro vzduchovky. Pomocí vzduchovek nebo praku se námořníci učili sestřelit padací terčíky. Naproti kuchyni jsme vytvořili střelnici pro lukostřelce. Do připravených třech terčovnic v různých vzdálenostech od čáry výstřelu se podle věkové kategorie námořníci snažili co nejblíže středu. Třetím místem pro výuku zručnosti ve vrhání nožů bylo umístěné „za pneumatikou“. Zde si námořníci ukázali jak nůž správně uchopit, aby se po odhození zabodl do připraveného terče.

Po poledním klidu si námořníci šli do lesa pro materiál na další hru. Jejich úkolem bylo nejprve vytvořit si „kráčející dřevo“. To obnášelo spojit tři klády dřeva k sobě a přivázat k nim vodící lana. Poté se přemístili na hřiště a jeden vybraný námořník si stoupl na svázané klády a ostatní ho pomocí natahování a povolování lan posouvali kupředu. Nejšikovnější posádkou tohoto odpoledne byl Titanic, který byl v cíli jen o pár milimetrů dříve než Maoři.

Před večerkou foukal příznivý vítr, který nám umožnil vypnout plachtu a pustit ospalým námořníkům krátké video o naší lodi La Grace a poté několik krátkých pohádek. Následovala večerní hygiena a námořníci zapluli do svých kajut.