M*A*S*H 2016 – 2.den

DSC_5896Následující den probudil všechny budíček v 7:30hod. Ačkoliv slovo „probudil“ asi nebude to pravé, spíše by se dalo říct „vyhnal se stanů“, protože spousta dětí byla už dávno vzhůru a jenom čekaly, až budou moci opustit stan (pro vysvětlení: děti měli zakázáno před budíčkem vylézat ze stanů, aby nebudily ty, kteří ještě spali). Jelikož to pro více dětí byla úplně první noc v táboře v životě, byly vzhůru už hodně brzo a těšily se, co se bude dít. Bylo zajímavé pozorovat jak se s přibývajícími dny (a únavou) postupně snižoval počet dětí, které se budily brzo před budíčkem a naopak se zvyšoval počet těch, které období spánku využívaly do poslední minuty :-).

Po budíčku následovala rozcvička, která byla plně v režii oddílových vedoucích, takže zatímco někteří vedoucí si šli s dětmi zaběhat, někteří si naopak zacvičili za doprovodu hudby přímo v táboře. Poté následovala ranní hygiena a následně nástup na snídani.

Dopolední program byl individuální pro každý oddíl, v závislosti na tom, co si pro děti vymysleli oddíloví vedoucí. Tak například modrý tým dostal za úkol vytvořit rozcestník podobný tomu, který se objevil v seriálu M*A*S*H. Na rozcestníku byly uvedeny směry a vzdálenosti do důležitých světových metropolí (chybět samozřejmě nemohl ani Libhošť:-)).

Po obědě a následném odpoledním klidu pak proběhla první celotáborová hra s neoficiálním názvem „Přijímač“ a stejně jako lidé, kteří se chtějí dát k armádě, tak i naši „vojíni“ museli projít sledem testů, které ověřily jejich fyzickou připravenost pro pobyt v armádě. Vojíni dělali dřepy, kliky, sklapovačky, přelézaly po laně, házely granátem na cíl, apod.  Výsledky se pečlivě zaznamenávaly, aby pak  byly důstojnictvem patřičně vyhodnoceny. Bohužel byl velitel tábora nucen konstatovat, že fyzička většiny vojínů není dobrá a např. takový obyčejný cvik, jakým je dřep, nedovedl správně provést téměř nikdo. Proto se od té chvíle zavedlo opatření, že vojíni budou za své případné prohřešky trestáni vykonáváním určitého počtu dřepů (v závislosti na míře prohřešku). Na konci tábora se pak vojíni otestují znova a to by bylo, aby se to nezlepšilo 🙂

Aby se všichni po náročném výkonu patřičně odreagovali, byla, po chvíli odpočinku, uspořádána další celotáborová soutěž mezi jednotlivými týmy, kdy měl vždy jeden tým naplnit barel vody pomocí ešusů nesených na prkénku, zatímco ostatní se jim to snažili překazit házením hadrových koulí. Do soutěže se nakonec zapojili i důstojníci a vojínům se tedy naskytla jedinečná možnost jim vše oplatit. A nutno říct, že si někteří tuto pomstu náležitě užili :-).