M*A*S*H 2016 – 5.den

DSC_6399Dopoledne čekala děti další celotáborovka, kterou si tentokrát osobně připravil plukovník Henry, a která měla opět prověřit fyzickou zdatnost dětí. Děti si k pasu připoutaly napínací gumu a jejich úkolem bylo dosáhnout co nejdále na vytyčeném úseku. Zbytek dopoledne už strávily týmy svými individuálními činnostmi, které si pro ně vymysleli jejich vedoucí.

Odpoledne bylo rovněž věnováno různým hrám a týmovým činnostem – modrý tým začal ze stavbou lesní udírny, červení stříkali džberovkami na cíl, apod. Premiéru měla na táboře i zumba, kdy si děti za vedení Darče pěkně zacvičily a ani jim nevadilo, že jim do tance začalo pršet. A jelikož se celkem rozpršelo, začaly si týmy hledat zábavu pod střechou. Některé si malovali, jiné psali dopisy domů a další hráli různé dovednostní a znalostní hry.

Při večerním nástupu se nejmenší oddíl rozloučil s vedoucí Barčou, která na těch pár dnů pomáhala Darče s vedením červeného oddílu. A jelikož mezitím přestalo pršet a ještě zbyl před večerkou nějaký čas, vymyslel si Robin, vedoucí nejstarších dětí, ještě jednu celotáborovku – soutěž ve šťouchání brambory tužkou po stanovené trase v co nejrychlejším čase. Děti tentokrát nesoutěžily za tým, ale sami za sebe. Boj to byl napínavý až do poslední chvíle a děti se tak před večerkou pořádně vyřádily.