M*A*S*H 2016 – 8.den

DSC_6811Jednotlivé týmy si v předchozích dnech ve volných chvílích trénovaly softball a teď konečně nastala chvíle, kdy mohli svůj trénink zúročit. Na sobotní dopoledne byl totiž vyhlášen turnaj a to jednak mezi jednotlivými týmy, kdy si určení kapitáni vybírali hráče, tak hlavně mezi týmy vedoucích a dětí.  Vedoucím se sice nakonec podařilo zvítězit, ale až po urputném boji, kdy se projevilo, že ne všichni důstojníci mají dostatečnou fyzičku (asi pozůstatek z častých nočních bitev :-)).

V poledne pak čekala všechny významná událost, kdy tábor přijel navštívit generál Taylor Kulíšek, aby osobně provedl inspekci tábora a zjistil, zda je jednotka plně bojeschopná. Na jeho počest byla provedena vojenská přehlídka a také uvařen speciální oběd – svíčková, na které si pochutnal celý tábor.

Jelikož byl na večer naplánován slavnostní táborák, jednotlivé týmy dostaly za úkol vymyslet na večer kulturní program, takže prakticky většinu odpoledního programu strávily jednotlivé týmy vymýšlením a nacvičováním svých vystoupení.

Krátce po osmé hodiny večerní byl samotným generálem Taylorem Kulíškem slavnostně táborák zapálen a děti si začaly opékat párky či špekáčky. Do toho se svými vystoupeními střídavě přicházely jednotlivé týmy. U táboráku samozřejmě nesměly chybět kytary, takže si děti i někteří dospělí z chutí zazpívali. Zatímco některé děti rády využily toho, že byla večerka z důvodu táboráku posunuta z obvyklých 21:30 na neurčito, a snažily se vydržet vzhůru co to jen šlo, některé děti se byla natolik unavené, že se v průběhu večera samy začaly vytrácet a zalézat do svých stanů. Po jedenácté večer byl táborák ukončen a i zbylé děti byly po nutné hygieně zahnány do stanů.