Ohlédnutí za letošní drakiádou

drakiada_2016_08Druhou říjnovou sobotou proběhla v Libhošti na Břehách tradiční drakiáda pořádaná Osvětovou besedou. Počasí nebylo sice tak ukázkové, jak jsme zvyklí z předchozích ročníků, nicméně prověřilo nadšení a zdatnost všech příchozích drakařů. Bylo oblačno až zataženo, přeháňky nebo slabý déšť, teplota 11°C, vítr S o rychlosti 2 až 6 m/s.  Takže nic moc.

A protože letos jsme se rozhodli hodnotit pouze draky domácí výroby, bylo těch domácích opravdu mnohem více než u předchozích ročníků, přičemž většina z nich byla vyvedena ve veselé žluté barvě. A i když se všichni opravdu snažili dostat draky do vzduchu, ne všem se to třeba i po hodinovém snažení povedlo. V závěru se ke stále slábnoucímu větru přidal ještě déšť a tak jistě všichni ocenili možnost zahřát se teplým čajem, svařákem nebo prohřát prokřehlé ruce u ohně.

Z dvaceti sedmi startujících bylo tedy nutné vybrat vítěze. Vítězkou se stala Deniska Krumpolcová, na druhém místě se umístila Eliška Řeháková a na třetím pak Anetka Hanzelková.

Nově vyhlášená kategorie o nejaktivnějšího tatínka musela být nakonec pozměna na nejaktivnějšího rodiče. Co si budeme povídat, maminky měly přece jenom větší výdrž. První cenu tak získala maminka paní Pospíšilová, druhou opět maminka Darina Hánová a na třetím místě se pak reprezentoval tatínky Vlasťa Vágai.

Ani nikdo z dětí však neodešel z prázdnou, na všechny účastníky čekala sladkost a drobná odměna. Zde se určitě patří poděkovat všem účastníkům, kteří s námi i přes nepřízeň počasí vydrželi do pozdních odpoledních hodin, také všem kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na zdárném průběhu.

Doufáme, že příští rok bude počasí o něco lepší a že se s Vámi setkáme ještě v hojnějším počtu.