Ohlédnutí za sletem čarodějnic

Rok se s rokem sešel a posledního dubna jsme i v Libhošti uspořádali tradiční Slet čarodějnic. Počasí si s námi letos pěkně zahrávalo, neboť ještě dva dny před sletem to vypadalo, že už nikdy nepřestane pršet a pořadatelé reálně zvažovali možnost letošní ročník zrušit, neboť pršelo tak, že se fotbalové hřiště proměnilo v jeden velký bazén.

Naštěstí se počasí během soboty uklidnilo a dokonce vysvitlo i slunce, které pomohlo fotbalové hřiště vysušit, takže se na něm, oproti původním předpokladům, dal i odehrát fotbalový zápas mužů. Samotný začátek sletu libhošťských čarodějnic se tedy kryl s probíhajícím fotbalovým zápasem, což vytvořilo velmi zajímavou diváckou kulisu, kdy se zejména přespolní fanoušci chvílemi asi divili, co že se to vlastně děje.

Samotný průběh sletu čarodějnic byl víceméně podobný předchozím ročníkům, ačkoliv malá změna přece jenom nastala a to v zábavné části programu, kde zúčastněné čarodějnice musely složit čarodějnickou maturitu z pěti předmětů  – skoku přes oheň, čarodějnickém flusu, čarodějnické degustace, péči o havěť a čarodějnickém prdu. Po složení této maturity byly čarodějnice rozděleny do dvou týmů, které proti sobě soutěžily v plnění různých úkolů.

Tak jako každý rok se do soutěžení o tu nej čarodějnici mohli zapojit  i diváci, kteří měli možnost zakoupením korálků hlasovat pro tu čarodějnici, která se jim líbila nejvíce.

Pro všechny návštěvníky pak bylo nachystáno bohaté občerstvení, kdy si mohli dát výbornou polévku, kterou jako každý rok uvařil pan Karel Sopuch, ty, kterým bylo zima, zahřál výborný svařák a zejména děti pak ocenily možnost zakoupení párku v rohlíku.

I přes chladné počasí akce zdárně pokračovala až do pozdních večerních hodin, kdy se zbývající návštěvníci zahřívali tancem na hudbu, kterou jim pouštěl již osvědčený DJ Lojzik Kvita.

Na závěr se samozřejmě sluší poděkovat všem, kteří se na letošním Sletu čarodějnic organizačně podíleli a bez jejichž ochoty a obětavosti by tato i jiné akce nemohly proběhnout.

Na shledanou za rok při dalším ročníku této oblíbené akce.