Divoký západ 2017 – 7.den

V noci spaly děti z druhého oddílu v týpí jako praví indiáni a ráno si připravili i indiánskou snídani v podobě placek, připravovaných přímo na ohništi uprostřed týpí. Spoustu dětí takto podobnou snídani jedlo vůbec poprvé a náramně si to užívaly.

Dopoledne pak pokračovalo volným programem, kdy pro táborníky nebyla připravena žádná celotáborová hra a mohly si tak celé dopoledne strávit podle svého uvážení a na základě domluvy se svým rančerem. Děti si tak například hrály badminton, či pracovaly na návrzích znaků svých rančů. Otevřen byl také koloniál, kde mohly děti opět utratit své vydělané dolary.

Další možnost, jak utratit své vydělané peníze dostaly děti odpoledne, kdy pro ně byla nachystána nabídka promítání filmů v místním biografu. Tentokrát si ale, oproti předchozímu promítání, musely děti předem zakoupit vstupenku, protože počet diváků na každé představení byl omezen. Některé děti tak řešily dilema, zda si za vydělané dolary dopřát nějakou dobrotu z koloniálu nebo se místo toho jít podívat na film. Ty šikovnější, které si vydělaly v předchozích dnech více dolarů, mohly mít oboje: film i dobrotu 🙂

Během odpoledního klidu přijela do tábora vzácná návštěva: zástupci vedení obce Libhošť, která finančně přispívá na pořádání tábora, v čele se starostkou Helenou Šimíčkovou, dále pak místostarostkou Karlou Skýpalovou a členkou Komise pro kulturu a sport Petrou Kozinovou. Všechny si se zájmem prohlédly tábor a mimo jiné i okusily táborovou kuchyni. Zúčastnily se také táborového nástupu, při kterém přítomné děti pozdravily a popřály jim, ať se jim na táboře líbí a ať si zbytek dní, který jim ještě na táboře zbývá, pěkně užijí.

Poté následovala další celotáborová hra, tentokrát na motiv dostavníkové pošty, kdy proti sobě soutěžily jednotlivé ranče v štafetovém běhu, při kterém měly zároveň předávat zprávu. Komu se to podařilo nejdříve, tak vyhrál.

Po večeři pak děti, které si včas zakoupily vstupenku sledovaly další dobrodružství náčelníka Apačů Vinnetoua a jeho pokrevního bratra Old Shatterhanda ve filmu „Poklad na Stříbrném jezeře“. Promítání jim však bylo přerušeno náhlou opravdickou přestřelkou mezi bandity, po které se děti na film dodívaly a poté šly již rovnou do stanů, protože krátce na to byla vyhlášena večerka.