Divoký západ 2017 – 9.den

Táborníky čekal první z tropických dnů, tudíž se už od rána dělaly přípravy na to, aby všichni ten den přežili ve zdraví – natahovaly se maskovací sítě, napouštěl se nafukovací bazén, aby bylo odkud brát vodu na vodní hry a všichni se navzájem pravidelně ochlazovali proudem vody z hadice.

Dopoledne také proběhlo táborové focení, aby se do konce tábora stačily fotky vytisknout a děti si tak mohly s sebou odnést něco na památku.

Poprvé se také během tábora podával oběd venku, protože v jídelně už bylo k nevydržení.

Po odpoledním klidu až prakticky do večeře pak probíhaly samé hry, při kterých se hojně využívala voda, takže všichni byli patřičně mokří a smáčení, takže se to horko dalo přežít bez větších problémů.

Večer pak na všechny čekalo překvapení v podobě první noční hry, v tomto případě se hrál tzv. svíčkový fotbal. Proti sobě stály jednotlivé ranče, jejich členové dostali každý svíčku a snažili se s tou zapálenou svíčkou projít brankou na druhé straně hřiště a vsítit tak „gól“ a zároveň dávat pozor, aby mu tu svíčku nikdo nesfoukl, protože by jinak musel zpátky za svou branku a svíčku si znova zapálit. Ačkoliv už bylo celkem pozdě a navíc po dlouhém, horkém dnu, tak i přesto šlo vidět, že si děti hru patřičně užily.