Ohlédnutí za letošním pohádkovým lesem

V sobotu 17. června 2017 se opět v rámci oslav Dne obce konal v režii Osvětové besedy i Pohádkové les, akce, která již tradičně den obecních oslav zahajuje a bez které si už asi mnozí nedovedou tyto oslavy představit (vždyť letos proběhl již 14. ročník!).

Letos nám sice počasí tolik nepřálo jako tomu bylo loni, ale i tak celou trasu Pohádkového lesa absolvovalo 164 dětí. Je to sice o něco méně než loni, ale vzhledem k počasí, kdy každou chvíli hrozily mraky, že účastníky zalijí deštěm, se jedná o velice hezkou účast. Také letos byla pro účastníky připravena stanoviště, kde si zejména ti nejmladší (ale někdy i ti větší, včetně rodičů a dalších příbuzných) plnili různé úkoly, aby za to dostaly razítko na svou kartičku, potvrzující, že daný úkol opravdu splnili. A ti, kteří úspěšně prošli celou trasu, dostali na závěr sladkou odměnu a památeční placku s motivem pohádkových postav, které mohly na trasy potkat a navíc byli zařazeni do losování o pěkné ceny, které dodali kromě Osvětové besedy, obce Libhošť i další sponzoři, kterým tímto velmi děkujeme. A ačkoliv bylo cen mnoho, ne všechny děti měly to štěstí, aby něco vyhrály, takže sem tam ukápla i nějaká slza. Nicméně my doufáme, že to žádné z dětí neodradí o toho, aby si tuto pěknou akci zopakovaly i napřesrok.

Závěrem bychom chtěli poděkovat zejména všem pořadatelům, kteří se na přípravě Pohádkového lesa podíleli a také všem, kteří si zahráli pohádkové postavy a kteří se trpělivě celé dopoledne věnovali všem účastníkům Pohádkového lesa. Ještě jednou děkujeme a budeme se těšit na shledanou příští rok!